Грипна ваканция за учениците от област Добрич от 20 до 25 януари

След като вчера здравните власти обявиха грипна епидемия, образавателният министър разпореди дните от 20 до 25 януари да са неучебни

Грипна ваканция за учениците от област Добрич от 20 до 25 януари

Със заповед на министъра на образованието дните на грипна епидемия – от 20 януари до 25 януари 2023 г., включително, са обявени за неучебни на територията на област Добрич за учениците от I до XII клас. Това съобщиха от Регионално управление на образованието. Началникът на РУО Светлана Василева информира, че заповедта е изпратена за сведение и изпълнение до директорите на училища.



Припомняме, че със заповед на директора на Регионална здравна инспекция Добрич и след съгласуване с главния държавен здравен инспектор за периода от 20 до 25 януари 2023 г. на територията на област Добрич бе обявена грипна епидемия. За периода са въведени противоепидемични мерки.

МЗ напомня, че препоръчително е спазването на противоепидемични мерки като носене на защитна маска за лице, честа хигиена на ръцете и спазването на физическа дистанция – ефективно както за предпазване от COVID-19, така и от други инфекции, предавани по въздушно-капков път като грип и ОРЗ.