Нов спектакъл за най-малките зрители представя тази неделя Кукленият театър в Добрич

Спектакълът се казва „Най-ценното нещо“ и е посветен на здравето. Негов автор е Магда Борисова.

Нов спектакъл за най-малките зрители представя тази неделя Кукленият театър в Добрич

Новата постановка на ДКТ „Дора Габе“ в Добрич е с образователна цел, свързана със здравето - изключително актуална тема в днешно време. Създаването на спектакъла е продължило дълго време, благодарение на съвместните усилия на режисьора му Веселин Анев и Магда Борисова. „Образователният спектакъл винаги е предизвикателство за театралните хора, особено когато е предназначен за деца“, заяви директорът на театъра Петър Петков. 



Героите в „Най-ценното нещо“ са Арлекин, Пиеро, който е кукла, Докторе и Панталоне, който е болестта. „Опитахме се да намерим вярната доза между дидактика и забава, за да бъде спектакълът забавен и в същото време възпитаващ“, посочи режисьорът Веселин Анев. Актьорите са натоварени с много сложни задачи и изключителната динамика, с която се справят блестящо. В спектакъла  се ползват и деца от публиката, които участват в развитието и помагат на героите. Включени са шест песни и много музикални ефекти. 


„Най-ценното нещо“ е предназначен за най-малките деца – от яслена възраст до първи клас, но той, по думите на неговите автори, е много подходящ и за възрастните хора, които също имат нужда от възпитателен подход по отношение на здравето.

Актьорите в спектакъла са Мила Боянова, Теодора Желева и Иван Иванов. Сценографията и куклите са дело на Адриана Анева, музиката е на Стоимен Стоянов, художественото осветление е задача на Йордан Минчев, художественото ателие, изработило ефектните костюми, е на София Митева, режисьор на постановката е Веселин Анев, автор - Магда Борисова.

Премиерата на „Най-ценното нещо“ е тази неделя, 22 януари, от 11.00 часа в залата на ДКТ „Дора Габе“ в Добрич.