Национален протест срещу насилието на животни тази неделя

Събитието се организира в социалните мрежи и ще се проведе в един и същи ден и час в редица градове. Сред тях е и Добрич

Национален протест срещу насилието на животни  тази неделя

Гражданската акция е провокирана от случай в средата на ноември, когато бе разпространен запис от охранителна камера, на който се вижда как мъж примамва куче с храна, взима го със себе си, а след няколко часа го връща със счупвания и прорезни рани - и го хвърля.



„На 16.01.2023 изтича задържането под стража на Захари Шулев- насилникът на животни! За това нека се съберем пред Съдебната Палата и да покажем, че не сме забравили Мечо, Макс и всичките други жертви!“, пишат организаторите във Фейсбук.

„Има много садисти и всички остават безнаказани, а зоополиция има само на лист! Доказан факт е, че насилието над животни води до насилието и на хора. Любители, спасители, организации и хора, обичащи животни се включваме в този протест, за да има промени в закона и основно да  започне да действа. Държавата да промени законите за развъдници и да започне да мисли за този огромен проблем на "безгласните" животни, защото те вече са много.“, каза Светослав Петков, организатор на протеста в Добрич.

Протестът ще се проведе на 15 януари от 15 часа пред Съдебната палата.