Пълноценна и щастлива година изпраща Домът за стари хора

Иванка Купенска и Паска Вълкова казват, че се чувстват щастливи в Дома за стари хора и очакват 2023г. с надежда и отворени за доброто сърца

Пълноценна и щастлива година изпраща Домът за стари хора

През празничния сезон домуващите в комплекса се радват на препълнен с концерти, гости и програми график. Имаха посещения от училища, фолклорен ансамбъл, както и организираха собствен концерт на техния хор „Лира“.




Две духовити дами от Дома – Иванка Купенска и Паска Вълкова споделят, че са много щастливи и изпълнени от живота си там. „Намерихме си приятели, посрещаме празници заедно. Много добре се чувстваме“ – посочва Паска Вълкова.  „Тук ние се чувстваме прекрасно, имаме социален живот. Всички се грижат за нашето добруване“ – споделя Иванка Купенска. Те изказват своите благодарности на ръководството и персонала на Дома, както и на всички дарители и гости.


 

Дамите съветват младите хора да бъдат толерантни, да уважават, да са благородни и да се раздават, докато са живи.

Директорът на дома Антоанета Пантелеева казва, че това, което я мотивира да поддържа институцията в безупречно състояние е видимо доволните и усмихнати домуващи. Най-възрастните хора в дома са на 98 години.

Домуващите ще посрещнат 2023г. с вечеря, осигурена от фондация „Предай нататък“, празнична програма и вино, осигурено от Община град Добрич. 

„На всички добруджанци желаем здраве, много късмет и благополучие на техните семейства. Весели празници, щастие и радост желаем от името на старите хора в Дома“ - заключиха Иванка и Паска.