Кметът на община Каварна: Изпращаме една трудна, но успешна година

Елена Балгаджиева отчита като най-голям успех през 2022 г. инвестициите, свързани с подобряване на условията за развитието на децата на община Каварна

Кметът на община Каварна: Изпращаме една трудна, но успешна година

Кметът на община Каварна Елена Балтаджиева пред Добрич онлайн



Каква година изпращате?

Трудна, но успешна. След предходните години на пандемия и все още продължаващата световна  икономическа криза, проблемът с финансовата задлъжнялост на община Каварна  - наследство от над 3 млн. лева стари задължения и запорирани сметки, през настоящата година, с удовлетворение мога да кажа, че е разрешен. В годините на криза успяхме с моя екип да управляваме добре финансовото състояние на общината и постигнахме финансова стабилност. 

Със собствени средства, дарения и европейско финансиране реализирахме редица проекти, стартирали назад в годините, успяхме да решим 30-40 годишни проблеми на гражданите с изграждането на канализация на четири от важните улици на град Каварна, рехабитирахме част от общинския път между Каварна и Балчик, в местността Иканталъка, който бе „комично“ пропуснат от предходните управляващи.

Какво успяхте да свършите?

Считам, че най-големият ни успех през тази година са инвестициите, свързани с подобряване на условията за развитието на децата на община Каварна. Можем да се похвалим с обновени детски съоръжения, алеи и кътове за отдих в почти всички населени места на общината, изградена нова спортна площадка в град Каварна, обновена материална база на Общински детски комплекс, ремонти, свързани с подобряване на енергийната ефективност на СУ „Стефан Караджа“, така че обучението на територията на общината се провежда в отлични условия. 

За какво не ви стигна времето?

Всичко, което планирахме и зависеше от нас го изпълнихме.

Какво планирате за последната година от мандата?

Не бих споделила, все пак нека и аз да имам тайни. Гражданите ще видят и усетят.

Пожеланието Ви за Новата година

Заредени с оптимизъм, вярвам, че в навечерието на Коледа и Нова  година равносметката, която всеки един от нас и всички ние заедно правим ни носи надеждата за още повече прояви на доброта, милосърдие, здраве, успехи и ново начало с нов  „късмет“.  Дните на Новата година да бъдат богати на искреност и разбирателство в семействата, сред приятелите и  нашето обществото.

Нека заедно успеем да се изправим пред предизвикателствата на новите трудни времена!  

Успешна, благодатна, щедра и благословена  да е 2023 -та година!