Наградиха най-добрите спортисти на Каварна (СНИМКИ)

Спортист на годината на община Каварна е шампионката на България Габриела Дончева

Наградиха най-добрите спортисти на Каварна (СНИМКИ)

Званието „Спортист на годината“ на община Каварна получи Габриела Дончева. Тя е шампион на България за 2022 г. по Олимпийско карате, вицешампион на Национална купа „България“ за 2022 г., световен шампион и бронзов медалист по Шотокан карате-до за 2022 г., европейски шампион и бронзов медалист по Шотокан карате-до за 2022 г., двукратен шампион на Международна купа „Дръстър“ в гр. Силистра за 2022 г.



В призовата тройка в класацията влизат също Яна Якимова и Симона Атанасова.

Първите плакети за изключителни заслуги в областта на спорта получиха две спортистки от Клуб по бойни спортове „Калиакра" - Теодора Недева – на 10 години и Михаела Траянова – на 9. Макар и на такава крехка възраст те вече смело завоюват призовите места в различни престижни състезания – Европейско и Световно първенство, Международни турнири и др.

Почетен плакет получи и една млада футболна надежда – Йордан Тосков. За 16-годишната си възраст той се е състезавал за отборите на Футболен клуб „Добруджа“, Футболен клуб „Черно море“, Футболен клуб „Ботев“, гр. Пловдив и юношеския Национален отбор на България. 

„Треньор на годината“ на община Каварна е сенсей Ариф Арифов – Клуб по бойни спортове „Калиакра“

„Отбор на годината“ за 2022 г. е отборът Деца II група на Футболен клуб „Калиакра 1923“.





 



Снимки: Община Каварна