Богата празнична програма на читалищата в Паскалево и Стефан Караджа в навечерието на Коледа

Жителите и гостите на двете села ще могат да се насладят на изпълненията на самодейни състави за песни и танци.

Богата празнична програма на читалищата в Паскалево и Стефан Караджа в навечерието на Коледа

Традицията читалище „Димитър Минчев-1896“ да събира живеещите в Паскалево в навечерието на коледните и новогодишните празници ще бъде спазена и тази година. Празничното събитие ще започне в 18.00 ч. на 17 декември. На сцената ще излязат самодейците от Младежкия танцов състав, Женската певческа група за автентичен фолклор и гайдарят Ивелин Тодоров – изпълнител с отличия от регионални и национални от фолклорни събори. Концертът ще започне с наричания от коледарите в Паскалево.



За доброто настроение на присъстващите в читалищната зала ще се погрижи и Танцова формация „Балкански ритми“ от град Варна. В тържеството, което се организира ежегодно от Кметството и читалището в Паскалево, ще се включи и Дядо Коледа, който ще раздаде коледни подаръци на най-малките, съобщи кметът Живко Желев. Във фоайето на културната институции ще бъде подреден и коледен базар със собственоръчно изработени коледни сувенири и украси от читалищния секретар Николина Стефанова.

Коледното тържество в Паскалево в съботния ден ще бъде предшествано от концерта в село Стефан Караджа.

Празничното събитие в Народно читалище „Асен Златаров - 1940“ ще започне в 12.00 ч. В него ще се включат танцовият състав „Коледна магия“ и Женската певческа група за автентичен фолклор “Пъстра китка“ към читалището в с. Стефан Караджа. Поздрав ще отправят и изпълнителите от група „Пъстроцвет“. Във фоайето на читалището ще бъде подреден коледен базар.