Повишава се търсенето на услугите на експертите от ОИЦ - Добрич

На информационно събитие с медиите, Областен информационен център – Добрич представи постигнатите резултати от работата на експертите в Област Добрич за изминалата година

Повишава се търсенето на услугите на експертите от ОИЦ - Добрич

През 2022 г. екипът на информационния център е провел 19 информационни срещи, от които 4 онлайн, с над 430 представителя на общински администрации, бизнеса, неправителствените организации, земеделски производители, образователни институции медии, граждани и др. Чрез изготвените презентации и разпространени 17 печатни и електронни брошури са представени и популяризирани всички актуални и предстоящи процедури и мерки по оперативните програми. Събитията на ОИЦ-Добрич, както и подготвените от екипа статии за възможностите за финансиране и добри практики са отразени в над 406 публикации в печатни и електронни медии. На портала еufunds.bg са публикувани 44 статии.


Близо 600 души са потърсили експертна информация за възможностите за финансиране на своите бизнес идеи с европейски средства по време на събития, на място в офиса, по телефона, електронна поща, и във Фейсбук страницата, на която има над 2 хил. публикации и е с 2 664 последователи. През тази година, ОИЦ-Добрич стартира и свой информационен канал във Viber, в който се публикуват всички актуални новини и информация, свързани с европейско финансиране и финансовите инструменти. По този начин експертите спестяват време и усилия в търсеното на навременна информация на потенциалните бенефициенти.

За поредна година, екипът се включи в Общата кампания на мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз. Пред над 80 представителя на образователни институции, бизнеса, общини, НПО, медии и др. експертите представиха новите програми, съфинансирани от Европейските фондове за споделено управление за периода 2021-2027 г.