От днес НАП приема заявления за вписване в регистъра на уязвимите лица

Всеки, който смята, че не може да контролира времето, прекарано в хазартни игри и средствата, които изразходва за участие в тях, може да подаде Искане за вписване в регистъра

От днес НАП приема заявления за вписване в регистъра на уязвимите лица

Регистърът  на уязвимите лица  не е публичен, като достъп до него имат само ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на приходната агенция и хазартните оператори.


Организаторите на хазартни игри могат да заявят връзка с регистъра през новата електронна услуга „Предоставяне на справка за уязвимите лица от регистъра по чл. 10г, ал. 1 от Закона за хазарта“, която вече е активна в е-портала на НАП. За целта те трябва да подадат заявление за достъп с квалифициран електронен подпис,  което се потвърждава от служител на НАП.

Всеки, който смята, че не може да контролира времето, прекарано в хазартни игри и средствата, които изразходва за участие в тях, може да подаде Искане за вписване в регистъра. Документът може да се внесе на място в офис на НАП или да се изпрати по имейл: nap@nra.bg, като в този случай трябва да е подписан с КЕП. В искането има възможност да се посочи конкретен период, за който да се извърши вписването, като той не може да бъде по-кратък от две години. Гражданите, които вече фигурират в непубличния регистър, могат да поискат заличаване на името си от него, като всяка промяна се извършва лично или от законен представител.