Шофьорът, карал колата, която самокатастрофира в съботния ден е с положителна проба за алкохол

Както Добрич онлайн съобщи, на 10 декември, около 1.15 часа възникна тежко ПТП по пътя с. Долина посока с. Одринци. При тежкия пътен инцидент един от пътуващите в микробуса загина, а други трима от пътниците бяха ранени

Шофьорът, карал колата, която самокатастрофира в съботния ден е с положителна проба за алкохол

Микробусът, в който са пътували петима души е управляван от 32-годишен мъж. На място е установено, че поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, шофьорът губи контрол и се преобръща по таван. Вследствие на ПТП на място загива пътник в автомобила, мъж на 58-години. При инцидента са пострадали и трима мъже пътници в автомобила, които са настанени в МБАЛ-Добрич с различен по вид травми и фрактури, без опасност за живота.



При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство на водача на МПС, цифровата индикация отчита наличието на 0,6 промила. Задържан за срок от 24 часа. Взети са кръвни проби по надлежният ред. По случая е образувано досъдебно производство.

По информация на Окръжната прокуратура, шофьорът е правоспособен. Полевият тест за наркотици е отрицателен, а тестът за алкохол е малко над границата на ненаказуемите стойности. Това е и причината същият да бъде освободен. Изчакват се резултатите от кръвните проби както за алкохол, така и за наркотици.