Задържаха под стража 18-годишния младеж, обвинен за грабеж

Окръжният съд в Добрич наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 18-годишния И.М. след искане на Окръжната прокуратура в града. Младежът бил привлечен като обвиняем за грабеж на дамска чанта, извършен след употреба на сила, и използване на чужда банкова карта

Задържаха под стража 18-годишния  младеж, обвинен за грабеж

В нощта на 30 ноември срещу 1 декември 2022 година, 18-годишният младеж извършил грабеж на дамска чанта, съдържаща два мобилни телефони, лични и банкови документи, сума пари и други вещи. Той използвал сила, за да успее да вземе чантата от ръцете на собственичката й, след което избягал. Когато проверил съдържанието на чантата, И.М. открил банкова карта. Той решил да се възползва от нея и реализирал две онлайн плащания на стойност 20 лева без да има това право.



В хода на разследването по случая са събрани достатъчно доказателства за привличане на младия мъж към наказателна отговорност. Той е добре известен на органите на реда и е осъждан многократно, включително и като непълнолетен. С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Добрич той бил задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Съдът уважил искането на наблюдаващия прокурор и определил И.М. да остане „задържан под стража“.

Определението на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна.