ГРЕЙНАХА КОЛЕДНИТЕ СВЕТЛИНИ В ТЕРВЕЛ

По традиция, утвърдена от вече 12 години, церемонията по запалване на коледните светлини, се проведе пред сградата на Общината, където се намира украсената коледна елха. Тя е живо дърво, посадено преди повече от 15 години и е с височина над 6 метра.

ГРЕЙНАХА КОЛЕДНИТЕ СВЕТЛИНИ В ТЕРВЕЛ

Празничната церемония по запалването бе съпроводена с програма, подготвена от учениците от вторите класове на СУ „Йордан Йовков“. Най-вълнуваща бе срещата на децата с Дядо Колева и Снежанка.Любимият на всички деца старец пристигна на площада със съвременно транспортно средство – АТВ, защото без сняг летящата шейна и елените не могат да пътуват. След запалването на светлините, небето се оцвети от пищните цветни фигури на илюминациите. 





Заедно с коледната елха, грейнаха всички празнични светлини в града. Главната улица от край до край е осветена от красиви коледни пана. Освен това, в града са обособени няколко зони с празнична украса. До дни ще светне светещият тунел, който осветява пътя на преминаващите по центъра от читалището в посока Стария дъб, както и новото оформление на големия фонтан. Най- новият акцент е на площада пред сградата на Общината, където е оформена малка коледна алея от красиви коледни елхички, улични фенери и светещи арки и венци.