Второкласници от СУ „Любен Каравелов“ седнаха в стола на Кмета

Деца от 2а клас в СУ „Любен Каравелов“ с класен ръководител Иванка Желева посетиха днес Община Добрич и се срещнаха с Кмета на града Йордан Йорданов

Второкласници от СУ „Любен Каравелов“ седнаха в стола на Кмета

Целта на визитата на учениците бе запознаване с работата на градоначалника и начина на управление на града. Децата изненадаха кмета с ръчно изработен от тях подарък – огромна картичка с цветовете на българското знаме, с герба на Добрич и знаците на СУ „Любен Каравелов“.



 

В нея те бяха записали резултатите от проведена в училището анкета на тема „Какво бих направил, ако стана кмет за един ден“. Сред желаните дела на малките „кметове“ бе построяването на повече спортни площадки, басейн във всяко училище, къщи и кухня за бездомни хора, училище за домашни любимци, хранилки и поилки за бездомни животни, голям лунапарк и друго. В интересната беседа, която се завърза между Йордан Йорданов и любознателните деца, те споделиха своите мечти – сегашни и минали. Учениците зададоха куп въпроси за дейността и работното ежедневие на Кмета и  се снимаха на „горещия“ стол на градоначалника.






Учениците се запознаха с работата и на общинските съветници,  разгледаха снимките на почетните граждани на Добрич и направиха симулация на пробно гласуване.

Визитата в Общината завърши с посещение в Центъра за услуги и информация.