Уникалният жилищен комплекс Резиденшъл парк „Св. Георги“ е номиниран за Националния конкурс „Сграда на годината“

„Резиденшъл парк „Св. Георги“ е жилищен комплекс от затворен тип, изграден в непосредствена близост до един от най-красивите паркове в България, замислен и осъществен с цел да надмине съвременните очаквания за качество и комфорт на живот. Първата сграда от Добрич, номинирана в престижния конкурс "Сграда на годината".

Уникалният жилищен комплекс Резиденшъл парк „Св. Георги“ е номиниран за Националния конкурс „Сграда на годината“

В композицията от четири сгради със стилен дизайн и изчистени линии са разположени общо 60 апартаменти от висок клас с една до три спални, просторни мезонети със собствени градини и уютни пентхаузи със завладяваща гледка към парка. Комплексът е обезпечен с контрол на достъпа и видеонаблюдение, оптична свързаност, хидрофорни и газови инсталации. Инвеститорът е реализирал малка част от пространството за сгради, за да остави максимално зелена площ, за да създаде „дом в парка“. 




Жилищата на последния етаж предлагат просторни тераси с барбекю и релакс зона, артистично организирани две спални (с прозорци към небето), две бани и тоалетни, просторна всекидневна, мокро помещение и гардеробна. Общите части на сградата са завършени с луксозна мазилка, модерна брандировка, зона за изчакване с мека мебел и зеленина, електрически асансьор за 6 души, видеодомофонна уредба, системи за контрол на достъп и видеонаблюдение. 

Като най-мащабната частна жилищна инвестиция за последните 30 години в гр. Добрич, пред екипа на Резиденшъл парк Св. Георги стоят предизвикателства, свързани предимно със стремежа за въвеждане на най-високите стандарти на строителство и амбицията да се предвидят и предоставят всички възможни удобства на живот в комплекса. В границите на „Резиденшъл парк „Св. Георги“ се намират 2 плувни басейна, няколко детски площадки, 2 фитнес зони, скейт-парк и вело-алея.


Причините жилищният комплекс да бъде номиниран в националния конкурс „Сграда на годината“ са високото качество на строителство, изпълнение с отговорност към средата и грижа към местната общност, уникална концепция за вписване едновременно в градския и парковия пейзаж, проектиране, съобразено с жизнените потребности, навици и изисквания за комфорт на живот на местния жител.

За „Резиденшъл парк „Св. Георги“ в конкурса „Сграда на годината“ можете да гласувате онлайн на посочения линк тук!