Започва кампанията за издаване на разрешителни и холограмни стикери за таксиметров превоз за предстоящата 2023 година

От 05.12.2022 г. Община Добрич стартира кампания за издаване на нови разрешителни и холограмни стикери с нов дизайн за таксиметров превоз за предстоящата 2023 г.

Започва кампанията  за издаване на разрешителни и холограмни стикери за таксиметров превоз за предстоящата 2023 година

Подаването на необходимите документи и получаването на разрешителните ще се извършва  в Центъра за услуги и информация и кабинет 113 на първия етаж в сградата на Общината.



Съгласно нормативните документи е необходимо таксиметровите превозвачи да предоставят              Удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил,  фискален бон, издаден от таксиметровия апарат на автомобила и приходна квитанция за платен данък за таксиметров превоз на пътници.

До настоящият момент за 2022 г. в Община Добрич са издадени 321 разрешителни за таксиметров превоз. В тази връзка Общината има готовност през предстоящата кампания да издаде до 360 броя разрешителни.

С цел да не се допуска струпване на граждани и по-бързо административно обслужване, Община град Добрич призовава таксиметровите превозвачи с издадените разрешителни за таксиметров превоз за 2022 г. с четни номера да подават необходимите документи на четни дати, респективно разрешителни с нечетни номера на нечетни дати.

Данъкът за упражняване на таксиметрова дейност на територията на Община град Добрич е в размер на 300 лева /минимално определената ставка за страната/ и остава непроменен и за предстоящата година.