Съдът задържа под стража наркодилър от Добрич

Съдът задържа под стража наркодилър от Добрич
Окръжният съд в Добрич определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвинен в държане на наркотични вещества с цел разпространение

В. Д. е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за това, че на 21 ноември 2022г., в Добрич, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – около 15 грама хероин. Повдигнатото обвинение е за деяние, извършено при условията на опасен рецидив.


Съдът намери, че от събраните на досъдебното производство доказателства би могло да се направи обосновано предположение за съпричастност на В. Д. към престъплението, за което му е предявено обвинение. Според съда от данните по делото безспорно се установява, че при по-лека мярка е налице и реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. В тази насока съдът посочва съдебното минало на обвиняемия, лошите му характеристични данни, наличието на обвинение за извършване на престъпление при условията на опасен рецидив.


Определението, с което Окръжният съд налага на обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение, подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+