Над 43 000 лева събраха дамите от "Майчина грижа"

В навечерието на Деня на християнското семейство, дамски клуб „Майчина грижа” проведе своя традиционен благотворителен бал в Добрич

Над 43 000 лева събраха дамите от "Майчина грижа"

В продължение на 23 години Дамски клуб “Майчина грижа” организира най-големия бал в Добрич. А каузата през годините е една и съща- събиране на средства за подпомагане на талантливите деца на Добрич, намиращи се в неравностойно социално положение. 330 бяха гостите на тазгодишното издание на бала,  които бурно аплодираха малките и големи таланти на Добрич.





 

Част от средствата за стипендии  се набират  чрез благотворителна томбола и търг. Гостите наддаваха за уникални предмети- златен медал, спечелен от грациите  на спортен клуб по естетическа групова гимнастика „Виктория“, икона на Света Богородица, дърворезби, картини на Велина Христова и Веселина Колева, боздуган, дарен от Михаил Стоев, лимитирана серия вино от 2016 година, кошница с продукти, торта.


На търга беше предложена и  уникалната Златна библия.  Изданието е  направено по повод 150-годишнината от издаването в Цариград на първата библия на български език, чийто инициатор и издател е великият Петко Рачов Славейков. Библията е фототипно издание,  изработена върху материали, които съответстват на технологията, по която е правен оригиналът преди 150 години. Книгата е отпечатана в Гърция, а всички орнаменти  са от чисто злато. Тиражът й е изключително ограничен, а всички екземпляри са осветени в Бачковския манастир.

След благотворителния бал, предстои средствата да бъдат разпределени между стипендиантите на дамския клуб. За да се случи това, дамите призовават училища, граждани, инситутции, които познават деца, имащи нужда от помощ, да подадат молба до Дамски клуб „Майчина грижа“.