Десетата Нощ на театрите с над 100 събития на 19 ноември

Нощта на театрите ще настъпи за десети път в България на 19 ноември и „ще отвори вратите“ на сценичните изкуства към сърцата на зрителите

Десетата Нощ на театрите с над 100 събития на 19 ноември

Програмата на европейската инициатива събира над 100 съдържания от различни театрални жанрове, които ще бъдат представени в 13 града - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Благоевград, Плевен, Шумен, Симитли, Кърджали, Търговище, Пазарджик.


Символичното начало на Нощта ще бъде сложено в Пловдив – на Голяма сцена в Драматичния театър, с едно от най-новите му заглавия – „Вампир“ по Антон Страшимиров (режисьор Пламен Марков). Това „отваряне“ на инициативата няколко часа по-рано (18 ноември, 19 ч.) никак не е случайно - тази година един от големите акценти в програмата е българската драматургия.

Точно в 13 ч. на 19 ноември ще бъде открит LIVE CAM-ът на европейската инициатива Нощ на театрите. 4-часовото онлайн предаване е под наслова “Нощта след края на света. Светът след края на Нощта“ и ще се излъчва на живо във Facebook за всички почитатели на театралното изкуство в България и по света.

Източник: theatresnight.org