Утре започва Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Утре започва Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Европейската седмица за намаляване на отпадъците (EWWR) е най-голямата кампания за повишаване на осведомеността относно предотвратяването на отпадъците в Европа. Водени от местни и регионални публични власти, инициативата обединява всички други участници - граждани, училища, предприятия, неправителствени организации, сдружения - които организират дейности за повишаване на осведомеността относно намаляването на отпадъците.



Провежда се от третата събота на ноември до неделята на следващата седмица. Това, което я прави специална, са усилията и страстта, вложени от хиляди доброволци, които мотивират своите общности за устойчивото потребление и кръговата икономика.

Цели на седмицата:

• Да повиши осведомеността относно намаляването на отпадъците, повторната употреба на продуктите и стратегиите за рециклиране на материали и свързаните с тях политики на Европейския съюз и държавите-членки,

• да подчертае работата, извършена от участниците в EWWR,

• да мобилизира и насърчи европейските граждани да се концентрират върху ключови теми за действие,

• за укрепване на капацитета на заинтересованите страни в EWWR чрез предоставяне на целеви комуникационни инструменти и обучение.