Благотворителна изложба “Арт кауза – рисувай със спрей”

Изложбата е подредена във фоайето на ОМЦ "Захари Стоянов“. Събраните средства ще бъдат дарени на Емо Ангелов, който се нуждае от скъпоструващо лечение, за да проходи

Благотворителна изложба “Арт кауза – рисувай със спрей”

Благотворителната изложба е продължение на младежката инициатива “Арт кауза – рисувай със спрей”, осъществена и модерирана от Дамян Николов. Картините са дарени от младежите, които са участвали в пленера. А каузата, която са решили да подкрепят е лечението на Емо Ангелов от Добрич. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на младото момче.





22-годишният Емо е в инвалидна количка от 3 години и половина, следствие на тежка катастрофа, която води до парализа. Клиника в Тайланд предлага ново лечение, което представлява поставяне на импланти в гръбначния стълб, които пускат импулси по него и движат крайниците. Това е шансът на Емо отново да ходи и да движи пръстите на ръцете си. Необходими са общо 252 500 долара за поставяне на два импланта и стволови клетки, както и за 6-месечно последващо възстановяване и рехабилитация в същата клиника.