Ще ремонтират улиците „Вардар“ и „Хан Тервел“ през 2023 г.

И на двете улици първо трябва да подменят водопроводите и едва тогава да се асфалтират,написа във Фейсбук профила си кметът Йордан Йорданов

Ще ремонтират улиците „Вардар“ и „Хан Тервел“ през 2023 г.

Водопроводът на ул. „Вардар“  не подлежи на ремонт и се налага да го подменим, написа Йорданов във Фейсбук. Точно заради подобни примери (идентични с Центъра на Добрич), ние работим като първо се направи проект и след това се премине към ремонт. През пролетта на 2023 година ще започне ремонтът на улицата. Ако ВиК успее да отстрани авариите, за да не "сълзят", ще тампонираме дупките с асфалт за зимния период“, допълва още градоначалникът.




Въпреки лошото състояние на ул. „Хан Тервел“ и там първо трябва да бъде подменена подземната инфраструктура. Според Йорданов смяната на водпровода е трябвало да се случи по проект на ВиК, който обаче водното дружество няма да реализира. Затова подмяната ще извърши общината, като е възложено вече проектирането. „Даваме си сметка, че това трудно се разбира, като се минава всеки ден по улицата, но няма как да харчим публични пари, без подменена подземна инфраструктура. Ремонтът ще се извърши през 2023 г.“, пише в социалната мрежа Йордан Йорданов.