Валентин Димитров: Най-важни за нас са хората на община Генерал Тошево

В празничния за Генерал Тошево ден, с кмета Валентин Димитров говорим и за делника и за празника

Валентин Димитров: Най-важни за нас са хората на община Генерал Тошево

Каква беше последната година за община  Генерал Тошево?



Смятам, че премина една успешна година за община Генерал Тошево. За момента сме реализирали на 90% капиталовата програма от всички обекти, които бяха заложени. Основните ми притеснения бяха с нарастващата инфлация.  Дали въобще ще бъде изпълнен бюджетът?!  Слава Богу всичко мина успешно и може би до края на ноември ще изпълним на 100% нашата капиталова програма и ще има няколко преходни обекта. Така че финансово  сме много стабилни като община. Мисля, че изпълняваме почти на 100% приходната си част. Мисля, че годината е успешна.

 

Кои бяха най-значимите проекти, които успяхте да реализирате?

Значими са всички проекти, които са започнати  в общината. Но винаги съм казвал, че най-важните са хората.  Социалните проекти, които реализирахме и които продължаваме да реализираме за обгрижване на нашите хора –в неравностойно положение, самотно живеещи, с ТЕЛК решения, по различните проекти. Разбира се и нашата обществена трапезария и социален патронаж, за да стигнем до всеки дом и човек в нужда. Смятам,  че това са били и ще бъдат най-важните проекти  за община Генерал Тошево.

 

Слънчево е навън, но предстои зима. Готови ли сте да я посрещнете?

От страна на пътната обстановка имаме избрана фирма за пътно поддържане за момента. Тече процедура за избор за нова, тъй като ние за календарна година избираме. Остава да довършим полагането на маркировката по общинската пътна мрежа, която ще бъде положена до края на ноември. Всички детски градини и училища са подготвени за зимата. Да се надяваме, че и цената на газа ще е приемлива, за да плащаме всичко на време. Но със сигурност имаме и резерви, така че нека да бъдат спокойни жителите на общината. Колкото и да е трудна и тежка зимата, сме подготвени.

 

Каква общината искате да видите след  5 години?

Искам да живея със семейството си в община Генерал Тошево.  В община, която винаги е била чиста, приветлива, уютна и с много млади хора,които да работят със сърце и с душа за развитието на нашата община и с гордост да се грижим за нашите баби и дядовци.  И да я развием по начин, по който Генерал Тошево да върви в правилната посока.

 

Пожеланието Ви към жителите на общината

 

Да бъдат живи и здрави, те и техните семейства, всички жители на община Генерал Тошево! Да има мир и берекет във всеки добруджански и генералтошевски дом!