Днес е последният ден за безплатна проверка на техническото състояние на автомобила в рамките на акция "Зима"

Полицейската акция “Зима” се провежда за 28-и път и ще продължи до 30 ноември по пътищата и улиците на градовете в цялата страна

Днес е последният ден за безплатна проверка на техническото състояние на автомобила в рамките на акция "Зима"

Целта е да бъдат подготвени всички превозни средства за зимата. Акция “Зима” е разделена на три части по 10 дни от месеца. До 10 ноември пътните полицаи имат задачата да следят уязвимите участници в движението.



От 11 до 20 ноември патрулите застават до пешеходните пътеки и по натоварените кръстовища. Те ще спират и глобяват пешеходците, които пресичат неправилно, прескачат заграждения, или не използват подлези, както и от онези шофьори, които са длъжни да осигурят предимство на пешеходните пътеки тип “зебра”, карат или паркират в пешеходни зони и т. н. От 21 до 30 ноември ще текат проверките дали автомобили, камиони и автобуси са подготвени за зимата.

За поредна година, в техническите центрове на съюза на българските автомобилисти ще се извършват безплатни услуги за техническото състояние на автомобилите. Всеки посетил някой от центровете на СБА от 1 до 7 ноември (вкл.) ще може да провери безплатно състоянието на светлините на автомобила си, както и да получи консултации за състоянието на чистачките, гумите и течностите на автомобила си.