Ученици от Гимназия „Райко Цончев“ посетиха град Орте, Италия по Еразъм проект

За гимназията този проект е начин да надзърнат в един различен свят и да разберем, че независимо от език, религия и националност, младите хора никак не са различни в емоциите, интересите и идеите си. Всички те споделят общите европейски ценности и се гордеят с това

Ученици от Гимназия „Райко Цончев“ посетиха град Орте, Италия по Еразъм проект

Десет ученици ЧПГТП „Райко Цончев“, на възраст от 15 до 18 години участваха в обща мобилност и гостуваха на партньорите си в град Орте, Италия.



Програмата е богата и разнообразна на събития: представяне на постигнатото по проекта, културно-исторически турове, спортни надпревари и най-важното - възможност за непрекъснато общуване на учениците. Домакините изтъкват многократно една от най- големите ползи за тях - възможността приемащите семейства да създадат своя общност, да положат началото на нови дълготрайни отношения и приятелства.

В проекта Family-School Network си партнират шест организации от четири държави: две от Италия, две от Северна Ирландия и по една от Словакия и България.

Той е разработен от схващането за необходимостта да се разшири аудиторията на потребителите на Еразъм+, чрез разширяване на мрежата от семейства, приемащи ученици по време на тяхната мобилност в Европа. Основната цел е да се подготвят инструменти и програми за по-голямо включване в европейските проекти за младежки мобилности.