ДЗЗД „Зима“ ще чисти републиканската пътна мрежа в Добричко през зимата

Две са фирмите, част от дружеството- „Пътно строителство“ Добрич и „Пътища и мостове“ Варна

ДЗЗД  „Зима“ ще чисти републиканската пътна мрежа  в Добричко през зимата

Договорът е подписан в края на октомври, а възлагателното писмо е от 1 ноември.  Двете фирми вече са поръчали материалите, необходими за зимното пъддържане на републиканската пътна мрежа. Подготвят се и се оборудват машини за предстоящата зима. На териотирята на областта има четири пункта, на които ще бъдат разпледелени машините и митариалите. Това са Добрич, Каварна, Генерал Тошево и Тервел. Стойността на договора е близо 7 500 000 лв. без ДДС, а срокът на изпълнение –не повече от 7 месеца.



Независимо от топлата есен и слънцето навън, готовността на фирмите за зимно пъддържане на пътищата трябва да започне от началото на ноември.

В община Добрич в сила е договор, подписан миналата година с „Уейст Солюшънс България“ ООД.  Дейностите по зимно поддържане се изпълняват в периода от 1 ноември до 31 март, в зависимост от метеорологичните условия, като може да се извършват по-рано или по-късно от този период.  Стойността на обществената поръчка е 1 200 000 лв. с ДДС.  Като за зимния период 2021-2022 г. за извършените дейности по договора са разплатени 395 421,03 лв. с ДДС. Заплащането на дейностите се извършва на база почистена площ, отразено в месечен протокол, съдържащ извършените дейности за всяко денонощие от съответния месец.  

На зимно почистване подлежат улиците и булевардите, тротоарите и пешеходните зони, общинските пътища, подлези, надлези, спирки на МГТ и други места за обществено ползване, на територията на Община град Добрич, при спазване на съответната приоритетност.