276 тома нови книги на стойност 4804 лв. вече са в библиотеката

Новите книги са закупени със сумата от благотворителния маратон „ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ" III, който се проведе на 9 октомври 2022г.

276 тома нови книги на стойност 4804 лв. вече са в библиотеката

Полученото дарение включва художествена и отраслова литература за деца и възрастни, като всеки екземпляр носи печата на Благотворителна инициатива Чрез спорт към знание.



Спонсорите на събитието, които подкрепиха книгата и четенето в Добрич са Веселина Трейд ЕООД, с управител Димитър Димитров; Станимир Иванов Огнев; Андреев ООД, с управител Мирослав Андреев; Офис В ООД, с управител Венелин Велев; Радичков ЕООД, с управител Момчил Радичков; Пеев 2006 ООД, с управител Величка Стайкова; Долче Вита Кетъринг ЕООД, с управител Стефан Станев; Калоян Тодоров Куртев; Сиел Акаунтинг ООД, с управител Станислав Комаров и други дарители, пожелали анонимност.

Третият за Добрич благотворителен маратон, организиран от Александър Тодоров и Николай Георгиев, събра 344 участници от различни възрасти. Родители с деца, ученици и преподаватели, фирми, спортни клубове, хора с двигателни проблеми, възрастни граждани, подкрепиха идеята чрез спорт да подпомотнат благотворителната кауза за закупуване на книги в полза на местната общност. По време на маратона участниците се включиха със свои предложения за закупуване на нови заглавия и имаха възможност да се регистрират безплатно за читатели на библиотеката.