Четирима нетрезви шофьори зад волана в област Добрич за последните дни

Образувани са досъдебни производства за четиримата души, шофирали под влиянието на алкохол и наркотици. Част от тях са задържани

Четирима нетрезви шофьори зад волана в област Добрич за последните дни

На 24.10.2022 г. служители на Второ РУ Добрич спират за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 22- годишен мъж от град Добрич. От последвала проверка с техническо средство е установена употреба на метаамфетамин. Лицето отказва кръвна проба и е задържано за 24 часа. 



На 24.10.2022 г. около 17.30 часа служители на Първо РУ Добрич спират за проверка лек автомобил, управляван от 73-годишен мъж. Водачът е изпробван с техническо средство, установена употреба на алкохол - 2,23 промила. Лицето отказва кръвна проба и е задържано за 24 часа. 

На 25.10.2022 г. служители на Първо РУ спират за проверка лек автомобил „Форд Мондео“ без поставени регистрационни табели с 39-годишен водач, известен на МВР. При последвала проверка на водача с техническо средство е установена употреба на алкохол – 1.48 промила. Автомобилът не е регистриран по надлежния ред. Водачът отказва кръвна проба. 

На 26.10.2022 г. служители на РУ Тервел спират за проверка лек автомобил „Опел Зафира“, управляван от 50- годишен мъж от село Черник. След извършена проверка с техническо средство е установена употреба на алкохол – 1.89 промила. Отказва да даде кръвна проба.