Общинските съветници на Добрич одобриха актуализацията на Програмата за капиталови разходи за 2022 г.

С приетата актуализация ще бъдат реализирани няколко нови обекта.

Общинските съветници  на Добрич одобриха актуализацията на Програмата за капиталови разходи за 2022 г.

Ще бъде закупен товарен автомобил за ОП „Устойчиви дейности и проекти“,  пикап за ОП „Център за защита на природата и животните“,  електронен дневник в детските градини, инвестиционен проект за асансьор в сграда на ул. „Независимост“ №7/Органова зала/, сградна газова инсталация и видеодомофонна уредба за „Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни“.


От Програмата за капиталови разходи за 2022 г., отпадат изработката на нов уеб сайт за  Регионална библиотека „Дора Габе“, основен ремонт на покрив и подови настилки на боксове за кучета в приюта за безстопанствени кучета,   основен ремонт на покрива на административна сграда ул. „България“ 12 и монтаж на фотоволтаична система до 75 kw.

Във връзка с отпадането на ремонта на покрива на Община Добрич, съветникът Иво Пенчев настоя поне теча в залата да бъде отстранен.  Инж. Пенчо Керванов обясни, че проблем е улук, който ще бъде ремонтиран. Сумата е 2500 лева, като в нея се включва и частичен ремонт на залата.

Пенчев изрази съмнение, че новата  транспортна схема ще влезе в сила от началоно на следващата година, тъй като  не са изградени новите спирки. Кметът Йордан Йорданов увери, че новата Транспортната схема ще влезе в сила от 1 януари догодина, като е планирано. Тъй като за изграждането на всички спирки са нужни над 2 млн.лева, средствата ще бъдат заделяни поетапно през следващата година.