Ежегодната среща на НСОРБ започва днес в Албена

Годишната среща на местните власти се организира от Националното сдружение на общините в Република България от 23 до 25 октомври 2022 г. в к.к. „Албена“ и събира кметове, председатели на общински съвети, съветници и ключови експерти от общините с представители на изпълнителната власт, партньори от страната и чужбина.

Ежегодната среща на НСОРБ започва днес в Албена

Основните теми на обсъжданията са свързани с перспективите за развитието на общините,  проблемите, пред които се изправят местните власти, опита и поуките на отделни общини.


Програмата на събитията през тази година е фокусирана върху две важни за българските общини годишнини – 140 години от приемането на първия Закон за общините и градското управление и 15 години членство на България в ЕС. 

По време на срещата на местните власти ще бъдат връчени Годишните награди на НСОРБ и сертификатите на Европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво.

В дните на Годишната среща на местните власти „НСОРБ-АКТИВ“ ЕООД организира ОБЩИНСКО ЕКСПО, което представя съвременни технологии и иновативни решения за общините, машини и съоръжения за дейностите на общините, богати възможности за установяване на контакти с потенциални партньори от бизнеса.

Сред гостите на срещата са зам.-министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов, министърът на земеделието Явор Гечев, вицепрезидентът Илияна Йотова и други.