Йорданка Костадинова: ГЕРБ изпълниха един план да разрушат едно толкова трудно сглобено правителство, без да имат план какво да предложат на български

След три дни, 48 НС най-сетне има Председател. Дали това ще е първа стъпка към същинската работа на народните избарници, предстои в следващите дни да разберем.

Йорданка Костадинова: ГЕРБ изпълниха един план да разрушат едно толкова трудно сглобено правителство, без да имат план какво да предложат на български

Потърсихме  шестте дами, които Добрич изпрати в 48 НС за коментар на случващото се. А отговорите им публикуваме без редакторска намеса.



Защо първото заседание на НС продължава вече дни наред?  

Заседанието продължава, защото първата сила няма мнозинство за председател. ПП също, поради което направи крачка назад. Предложихме и открита лидерска среща. Протегнахме ръка и искаме диалог, защото в настоящия формат и разделение, решение няма. За да се решат кризите, трябва да започнем да си говорим, а не политици да крещят лозунги за избирателите си. Твърде рано е да говорим за живот на парламента, преди реалният му живот да започне.

Всички говорят за кризите, които следва да се решат, но как ще се случи това?

В момента сме поставени в безпрецедентна ситуация, в която имаме победител в изборите, който не може да събере съгласие даже за председател на НС, камо ли за кабинет.

Какъв живот ще има този Парламент?

Това, което видяхме юни месец тази година като поведение на ГЕРБ, беше напълно безотговорно. Те внесоха вот на недоверие, което свали правителството, спря работата на парламента и това, което виждаме в момента, е, че те нямат никакъв план как да управляват страната. Те изпълниха един план да разрушат едно толкова трудно сглобено правителство, без да имат план какво да предложат на българските граждани като алтернатива.