Регионалната колегия на БЛС връчва годишните си награди по повод Деня на българския лекар

По повод професионалния им празник тази вечер от 19.00 часа в Националния исторически музей в София ще бъдат връчени наградите „Лекар на годината“. Те се присъждат от Българския лекарски съюз.

Регионалната колегия на БЛС връчва годишните си награди по повод Деня на българския лекар

На заседание на Управителния съвет на Регионалната колегия на БЛС в Добрич са утвърдени тазгодишните професионални награди. Носител на наградата „Лекар на годината“ е д-р Искрен Димитров. Той е специалист УНГ и е управител на Медицинския център „Вива Феникс“ в Добрич. 



В категорията „Дългогодишна дейност в областта на медицината и утвърждаване на авторитета на специалността“ посмъртно е отличена д-р Невяна Мустакова, невролог.

За принос в развитието на медицината и прилагането на иновативни методи при лечението е отличен д-р Калоян Велков. Той е ендокринолог, който работи на европейско ниво и по всички иновативни методи в неговата специалност, посочи председателят на Регионалната колегия д-р Валери Веселинов.

В категория „Ти си нашето бъдеще“ наградата е за д-р Дани Атанасов, специализант в Отделението по акушерство и гинекология към МБАЛ-Добрич.

Д-р Николай Гаврилов получава наградата в категорията за принос в развитието и утвърждаването на авторитета на съсловната организация. Д-р Гаврилов е ортопед от Каварна, бивш член на УС на Регионалната колегия на БЛС.