Служители на Спешния център в Добрич излизат на символичен протест утре

Работещи в Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Добрич ще подкрепят Националния протест на колегите си, който ще се проведе пред сградата на Министерски съвет в София.

Служители на Спешния център в Добрич излизат на символичен протест утре

Повод за протеста е ниското заплащане на работещите в ЦСМП и липсата на актуализация на възнагражденията. Лекарите настояват техният труд да бъде приравнен към този на полицаите и пожарникарите.


Спешните медици настояват за адекватно остойностяване на извънредния и нощния труд, увеличение на ваучерите за храна, които да станат 150 лв. месечно, а на колегите им от отдалечените райони да се плащат и транспортните разходи. Подробните им искания те са изпратили до президента на Република България Румен Радев, Министерския съвет и всички парламентарно представени партии.

Работата на ЦСМП в Добрич няма да бъде преустановена по време на протеста, тъй като в него ще се включат само онези негови служители, които не са на дежурство, заяви синдикалният председател на Съсловната организация към КНСБ Добрич Пламен Панчев. По думите му колегите му в Добрич и в Северна България получават по-ниски заплати в сравнение с тези от други региони в страната. 

Символичният протест на работещите в ЦСМП в Добрич ще започне пред сградата им в 11.00 часа.