Сградата на бившия партиен клуб на „Атака“ в Добрич е превърната в сметище /ВИДЕО/

За това алармират добричлии в социалните мрежи. Пред Добрич онлайн Панайот Минчев разказа, че сградата е в окаяно състояние от почти две години. “Има пристройки,почти рухнали и пълни с отпадъци. Клошари пък са се настанили преди няколко месеца и съжителстват с огромни плъхове.“

Сградата на бившия партиен клуб на „Атака“ в Добрич е превърната в сметище /ВИДЕО/

Сградата на ул. „Славянска“  24 е общинска собственост. През 2006 година по Закона за политическите партии е предоставена за ползване на ПП „Атака“, разказва заместник-кметът на общината Елка Димова.  До средата на миналата година, когато отново по същия закон партията губи правото на партиен офис и Общината пристъпва към прекратяване на договора. При подписване на приемо-предавателния протокол става ясно, че наемателите, ПП „Атака“, имат неплатени задължения за консумативи - 10 000 лв. за вода и 400 лв. за ел. енергия.



„Въпреки писмата, които сме изпратили до председателя на партията Волен Сидеров, тъй като договорът за ползване е сключен с него, и досега дължимото не е платено“, допълва Димова.

Потърсихме за позиция и ПП „Атака“. Оказа се трудна задача да открием актуален имейл и телефон на централата. В сайта на ЦИК е посочен номер и имейл на Деница Сидерова, като лице за контакт при регистрацията на партията за последните парламентарни избори. Г-жа Сидерова пое ангажимент да извърши проверка. При получаване на отговор, ще бъде публикуван.

Позицията на общината и до кога сградата ще бъде в такъв вид, вижте във видеото: