Пешеходният прелез в района на сградата на ЖП-гарата е в процес на изграждане

Макар и в незавършен вид прелезът вече се използва от гражданите – най-вече от майки с колички, които водят децата си до Детска ясла „Радост“. Велосипедистите също преминават през него без да се налага да слизат от колелото и да го пренасят през релсите, каквато гледка беше доста честа преди време

Пешеходният прелез в района на сградата на ЖП-гарата е в процес на изграждане

През последните няколко години сериозна тема на дискусии сред гражданите е възможността за изграждането на пешеходен прелез в района на сградата на ЖП-гарата, тъй като състоянието на подлеза отдавна е трагично и той на практика е неизползваем, съобщават от Община Генерал Тошево.



В града има два прелеза - единият е в края на града, а другият е на ул. „Опълченска“ в посока квартал Пастир. Градът е разделен на две от железопътната линия и това прави придвижването най-вече на хората в неравностойно положение и майките с колички доста трудно.

След решаването на дълги институционални казуси от страна на Община Генерал Тошево, пешеходният прелез е в процес на изграждане и началният му етап е вече завършен. В началото на строителните дейности първият перон беше развален, а недействащите и неизползваеми траверси и релси в обхвата на трасето бяха демонтирани. Последва подравняване на настилката и полагане на трошенокаменна такава. След това е положен 5-сантиметров слой асфалт. Сега предстои оформяне на прелеза в двата му края, полагане на бордюри и поставяне на специална прелезна ограда.

За всички вече остава отговорността да внимават и винаги да се оглеждат при преминаването през прелеза.