Нови занимания за децата в Добрич

Всяка събота от 10:00ч. в Спортна зала Fit Dobrich се провеждат FitKids тренировки за деца от 5 до 10 години. Заниманията води Петър Демирев, сертифициран треньор.

Нови занимания за децата в Добрич

Петър Демирев е на 25 години от Добрич. Завършил е тригодишното си обучение във Франция със специалност „Науки на спорта и физическата активност“. Веднага след завършването си, с желание за реализация и развитие, той избира да продължи живота си в България. 



    Разкажете ни първо малко за себе си.

След като се прибрах, продължих да тренирам баскетбол в баскетболен клуб „Unstoppable“, да играя за мъжкият отбор, както и да помагам от време на време в тренировъчния процес при малките баскетболисти и така започнах във Fit Dobrich да водя тренировки по Body Workout. Това са групови тренировки за влизане във форма и най-вече стягане на тялото, но също така и за основното здраве, да сме по-здрави, по-щастливи и разтоварени от ежедневието.


    Кога възникна идеята Ви за тренировката FitKids?

Прави ми впечатление, както и на колежката ми Николета, че все повече и повече таблетите и телефоните влизат в ежедневието на децата. Чисто и просто физически самото движение намалява, тъй като хобитата им - особено при най-малките - вместо  да бъдат: излизане на вън, играене с приятели на "Стражари и Апаши", хобитата им започват повече да са с игри онлайн или просто други неща свързани с телефони, таблети и тем подобни. Самото движение намалява, което никак не ги предразполага добре за здравето им и бъдещото им развитие като личности според мен.


 


    Можете ли да ми кажете какви са ползите за децата?

Чрез това занимание и под формата на игра се старая да развия в децата качества като координация, правилна стойка, моторика, дори и развиване на бързина, на вземане на решения и също за последното вземане на решение използваме нова технология, наречена "play spots" която съм я споменавал и преди. Тя позволява децата наистина да се концентрират върху определената задача, да не се разсейват и да им се развиват също така и реакциите.


 


   Каква е продължителността на тренировката FitKids?

Тренировката е с продължителност от 45 до 50 минути, тъй като най-малките деца са от възраст 5 годишни. Там съм преценил, че това е необходимото време за оптималното им задържане на внимание и оптималното физическо изразходване същевременно.

 


   Кога започнахте FitKids тренировките и какви са Вашите лични наблюдения върху развитието на децата?

Започнахме тренировките миналата седмица. Първата беше в събота на 1-ви октомври и вече втората тренировка ще е тази събота. За развитието, мога да дам моите гледни точки от наблюденията ми над децата в баскетболен клуб "Unstoppable", където имам допир до тях и тренираме от време на време. В момента, тези деца, които са активни и имат добър пример от родители, имат си изградена моторика, но също така има и много загубена координация, която в момента е добре да се работи във възрастовата група от 5 до 10 годишни. Това е оптималното време да им развием тази моторика, координация и правилна стойка, защото от там нататък малко по-трудно могат да се коригират тези пропуски. В тази детска възраст както в училище всичко попиват, така и телата им просто като ги представим децата към правилна околна среда, т.е. околна среда на активност, на движение те попиват, телата им се развиват много добре и което е много голям плюс за здравето им.