Нова операционна маса получи като дарение Отделението по акушерство и гинекология към МБАЛ-Добрич

Операционната маса е дарение от Сдружението „Заедно правим добрини“, което събира пластмасови капачки, кенчета, жълти стотинки и парични дарения. Само за няколко месеца огромната сума за масата беше събрана.

Нова операционна маса получи като дарение Отделението по акушерство и гинекология към МБАЛ-Добрич

Димитрина Младенова, Йоана Койчева и Милена Савова са трите жени, които създават Сдружението „Заедно правим добрини“ преди 5 години и благодарение на които кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич“ става все по-успешна. Операционната маса, която те днес дариха на областната болница, е с продажна стойност от 45 хиляди лева, след огромна отстъпка от фирмата те са успели да я закупят за 35 хиляди лева. „Това беше една наша мечта, която осъществихме и сме много благодарни на всички хора, които ни донесоха пластмасови капачки, кенчета, жълти стотинки и разбира се, на хората, които дариха и суми пари“, заяви с вълнение Димитрина Младенова. По думите й щом успяваме да се обединим в името на една подобна кауза, то бихме могли да бъдем обединени и в други посоки. От Сдружението „Заедно правим добрини“ благодариха на всички свои дарители, на хората, които им помагат с транспорт, с труд при сортирането на даренията, както и на всички, които са повярвали в тяхната инициатива и са дарили големи суми пари.




Кампанията за събирането на средства за закупуването на нова операционна маса стартира през месец декември миналата година. Тя вече е инсталирана в залата за лапароскопска хирургия в Операционния сектор на МБАЛ-Добрич. Заедно с апаратурата за безкръвни операции от последно поколение, закупена през 2021 година, тази операционна зала вече е напълно оборудвана за модерна хирургия и за максимално качествени и щадящи пациента операции. 

„Изключително сме щастливи, че мечтата на тези момичета се сбъдна и с начинанието си те улесниха работата на всички колеги, които работят в Отделението по акушерство и гинекология и Хирургията“, заяви директорът на МБАЛ-Добрич д-р Георги Желязков. Той благодари за дарението и пожела инициативите на Сдружението „Заедно правим добрини“ да не спират.

„Операционната маса е съществена част от всяка операционна зала, тя ще улесни нашата работа и ще подобри комфорта на оператора, тя категорично скъсява и оперативното време“, посочи началникът на Отделението по акушерство и гинекология д-р Ивайло Петев. Той изрази искреното си възхищение към дейността на жените от сдружението, които само за няколко години са успели да направят редица дарения на болницата за огромна сума пари. 


До края на годината от Сдружението „Заедно правим добрини“ ще организират още едно предаване на събраните капачки, което ще бъде обявено на страницата им във Фейсбук, както и графикът за приемане на дарения в техния склад. Димитрина Младенова, Йоана Койчева и Милена Савова не издадоха подробности около новата си цел, но са категорични, че кампанията ще продължи, както и желанието им да бъдат полезни в дейността на МБАЛ-Добрич.