Деца от ДГ "Звездица" ще се учат да програмират с пчела-робот

На 12 октомври децата от ДГ №23 „Звездица“ ще направят своите първи стъпки в програмирането с помощта на пчела-робот Bee-Bot в Европейската седмица на програмирането

Деца от ДГ "Звездица" ще се учат да програмират с пчела-робот

Регионална библиотека „Дора Габе“ отново се включва в инициативата с работилници по програмиране и оказване подкрепа на образователните институции между 8 и 23 октомври. 



На 12 октомври 2022 г., в часовете от 10.00 ч. и 10.40 ч. библиотечни специалисти организират забавно програмиране с пчела-робот Bee-Bot с деца от ДГ №23 „Звездица“ ул. „Богдан“ 2, III-та група „Слънчице“ и IV-та група „Пчеличка“.

В детската градина децата ще направят първите си стъпки в програмирането, участвайки в тематични занимания по математика, музика и Човека и природата с помощта на програмен асистент - интерактивна Пчела робот. Малчуганите ще могат да подобрят своите умения за пространствена ориентация, да програмират поредица от движения в посока напред, назад, наляво, надясно и завиване по 90 градуса.

Всички цифрови технологии се захранват от редове с код — от приложението, с което поръчвате храна, до GPS-а, който използвате за намиране на посоката. Умението да програмираме ни дава предимство в цифровия свят, като ни позволява да го контролираме, променяме и дори да го правим по-добър. По своята същност Седмицата на програмирането представлява разбиране на настоящето и промяна на бъдещето.