Нова операционна маса ще получи като дарение МБАЛ-Добрич

Сдружението „Заедно правим добрини“ успя да събере необходимите средства за закупуването на операционна маса за Отделението по акушерство и гинекология към МБАЛ-Добрич.

Нова операционна маса ще получи като дарение МБАЛ-Добрич

Инициативата „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич“ преди около година си постави амбициозната цел да закупи операционна маса за уждите на Отделението по акушерство и гинекология. Тази своя инициатива жените от сдружението нарекоха своята смела мечта и днес тя вече е факт. Необходимата сума е събрана, операционната маса е закупена и утре ще бъде предоставена на многопрофилната болница в Добрич.



Парите се събираха чрез предаването на капачки, метални кенчета, жълти стотинки и разбира се чрез дарители. През месец май тази година беше проведена и мащабна акция , която успя да събере над 6 000 кг капачки и бутилки. 

Операционната маса е поредното дарение, което Сдружението „Заедно прави добрини“ прави за нуждите на МБАЛ – Добрич. Здравното заведение е получило до този момент два пациентни монитора, видеоларингоскоп, трансдюсер за ехограф за Отделението по педиатрия, както и родилна маса за Отделението по акушерство и гинекология.