СВЕТОВЕН ДЕН НА ХОДЕНЕТО 2022 - Добрич

Федерация "Спорт за всички" организира за 30-ти пореден път Световен ден на ходенето с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта

СВЕТОВЕН ДЕН НА ХОДЕНЕТО 2022 - Добрич

Община град Добрич, съвместно с ОП „Спортни имоти“ и доброволци от Младежки център – Добрич, ще организира спортната проява в Добрич.


Стартът на 8 октомври от 10.00 ч. и ще приключи в 13.00 ч. Талони за участие ще бъдат раздавани до 12.30 ч.         

Всеки участник ще получи талон за участие от избран начален пункт. Във всеки краен пункт ще бъде поставена кутия, в която ще се пускат талоните за участие в томбола. Маршрутът, който ще бъде изминат от всеки, включил се в проявата, до крайния пункт ще бъде избран индивидуално от всеки участник. 

Община град Добрич  обявява два маршрута, както следва:

Начален пункт - Краен пункт:

1. Младежки център - Добрич - СК „Простор“ /пред СЗ  Добротица/

2. СК „Простор“ /пред СЗ„Добротица/ - Младежки център - Добрич

При желание участниците ще имат право да изминат  и двата маршрута, като от всеки начален пункт ще получат отделен талон за участие в томбола. Допуска се и участие с велосипед. В инициативата ще могат да се включат всички желаещи, независимо от възраст, пол, ниво на физическа подготовка и др.  

Община град Добрич ще осигури една специална награда – велосипед и поощрителни награди – топки, въженца за скачане, хилки за тенис, ракети за бадминтон, раници.Печелившите ще бъдат изтеглени от комисия. Номерата на печелившите талони, наградите и мястото за получаването им  ще бъдат обявени на официалния сайт и facebook страницата на Община град Добрич на 11.10.2022 г.