Йорданка Костадинова: Оставаме тук, за да продължим промяната!

Водачът на листата на "Продължаваме промяната" - Добрич Йорданка Костадинова коментира резултатите от парламентарните избори

Йорданка Костадинова: Оставаме тук, за да продължим промяната!

Как ще коментирате изборния резултат? 



Благодарим на всички, които излязоха да гласуват вчера и ни подкрепиха отново! Българският народ направи своя избор и ние го уважаваме. Той отрежда на ГЕРБ отговорността да направи редовно правителство и ги призоваваме да положат всички усилия. Не е невъзможно – ние го доказахме, като направихме на пръв поглед невъзможна коалиция и работихме успешно в най-тежката криза. 

Губите доверие на добричлии. На какво се дължи това?

Хората са изтощени от световната криза, инфлацията, вследствие на войната, нормално е да насочат неодобрението си към последните на власт, независимо външните фактори и огромната работа, която свършихме на фона на ситуацията. Чухме хората и проблемите им, ще работим още по- усилено и всеотдайно да ги убедим, че промяната е възможна.

Защо не успяхте да мотивирате хората да отидат до урните?

Отговорът е свързан с предишния въпрос. Отново причините за ниската избирателна активност за страната като цяло, както и в област Добрич, които посочих по-горе. Важно е да отбележа и обективната невъзможност на управлението ни да се реализира в степен, която да се забележи от всеки избирател на управленската програма и приоритети, поради краткия живот на нашето коалиционно управление. Не е възможно за толкова кратък управленски хоризонт (по-малко от година) промяната да се усети у хората, и те истински да повярват в края на статуквото от последните 12 години.

Вероятно ще бъдете част от следващия парламент, какъв живот му давате? 

Много е важно за България да има парламент и кабинет в този момент. Зимата няма да е лека, заради действията на служебното правителство, което макар и да продължи по нашия път, в някои направления върна в изходна позиция по-голямата част от промените, които направихме по времето на нашето управление. ПП ще бъде конструктивна опозиция и няма да наруши обещанието си към хората - да не влиза в коалиция, която е на власт, за да ограбва хората. Когато ГЕРБ направи правителство, ще подкрепяме всички смислени решения и законодателни инициативи, но ще използваме всички парламентарни средства, за да спираме течовете и корупцията, характерни за всички управления на Борисов досега. Ще работим, за да отиват парите там, където трябва – при хората, за социални мерки, за инвестиции, за създаване на условия за свободно развитие на бизнеса.

Какви ще бъдат първите стъпки, които ще предприемете от това, което сте обещали на добричлии?

Българският избирател се произнесе и реши, че ПП ще бъде втора политическа сила. Ние ясно вече заявихме, че приемаме изборния резултат и ще бъдем градивна опозиция. Управляващата партия, която ще излъчи следващо правителство има инструментите да изпълнява и реализира програма, за която е поела ангажимент към избирателите. Като опозиция, добричлии могат да очакват от мен да бъда коректив на управляващите, вкл. Областен управител на област Добрич, и да защитавам интересите на гражданите на областта от злоупотреби с власт и корупционни практики. Ще бъда медиатор в решаването на казуси на добруджанци, и в мое лице ще имат човека, който ще търси решения! 

Ние оставаме тук, за да продължим промяната, която хората ни показаха, че искат!

Тя не зависи само от централната власт, зависи от всички хора по места, от най-малката до най-голямата община!

Ще продължим да сме на страната на хората и заедно ще направим България богата и просперираща за всички!