Ертен Анисова: Ние от ДПС ще работим за благото и добруването на всички българи

Водачът на листата на ДПС-Добрич Ертен Анисова коментира резултатите от вчерашните парламентарни избори

Ертен Анисова: Ние от ДПС ще работим за благото и добруването на всички българи

Как ще коментирате изборните резултати на ДПС в област Добрич?



"На първо място искам да благодаря на всички хора, които гласуваха на тези избори. Въпреки натрупаната умора от четвъртия пореден вот за година и половина, българските граждани показаха, че бъдещето на страната не им е безразлично. Високо оценявам подкрепата за ДПС в област Добрич. За нас са гласували 6 615 души. Сравнението с резултата от миналите парламентарни избори показва, че сме успели да привлечем гласовете на още 1003 избиратели, което е около 20% ръст. Статистиката сочи още, че ДПС е първа политическа сила в четири от общините на област Добрич - Тервел, Добричка, Крушари и Балчик".

На какво се дължи ниската избирателна активност? Успяхте ли да мотивирате избирателите да отидат до урните?

Що се отнася до ниската  избирателната активност като цяло, мисля, че това не е изненада за политиците. Разочарованието от политическата класа в страната се трупа от години. Електоратът на ДПС обаче показа, че, вярва в идеологията и ценностите, които изповядва партията и за пореден път я посочи като незаобиколим фактор в българската политика. Хората оцениха желанието и усилията ни да променим посоката на развитие на държавата, така че да постигнем сигурност и стабилност, волята ни за диалог, разбирателство и консенсус за излизане от кризите. По време на предизборната кампания проведохме много срещи, разговаряхме честно и открито с хората очи в очи, заложихме на позитивизма и това беше оценено от избирателите. Много внимавахме с думите и обещанията, които даваме пред тях.

За какво ще работите в следващото НС?

Това, което с категоричност мога да кажа е, че ние от ДПС се ангажираме да работим за благото и добруването на всички българи в следващия парламент. Надяваме се той да бъде излъчен от стабилно политическо мнозинство, което ще отстоява евроатлантическите ценности и да има ясен хоризонт пред себе си въпреки изключително сложната и фрагментирана ситуация, в която се намират партиите в момента. Сега повече от всякога са нужни политическа мъдрост, воля и разум за постигане на съгласие и обединение около важните за страната и хората каузи.