На 9 октомври започва маратон "ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ” III

На 9 октомври започва маратон "ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ” III
Всяка завършена обиколка се финансира с 1 лев от партньорите на инициативата. Със събраните средства ще бъдат закупени нови книги за читателите на Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич.

На 9 октомври /неделя/ 2022 г., в часовете от 9.00 ч. до 12.00 ч., в Градски парк „Свети Георги" /Детелината/ в град Добрич ще се проведе благотворителен маратон "ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ” III. Организатори на проявата са Александър Тодоров, Николай Георгиев и Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич. Благотворителната общност е инициатор на спортни мероприятия с апел към хората да спортуват и чрез спорта да помагат за благотворителни каузи, една от които е закупуване на книги в полза на местната общност.


Организаторите канят хора от всички възрасти да се включат в маратона, които да пробягат минимум една пълна обиколка от 400 метра в градския парк. Всяка завършена обиколка се финансира с 1 лев от партньорите на инициативата. Така общата събрана сума ще е равна на броя обиколки, които са направили участниците. Със събраните средства ще бъдат закупени нови книги за читателите на Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич.


По време на маратона участниците ще имат възможност да предложат нови заглавия за закупуване, а всяка новозакупена книга ще носи печата на Благотворителна инициатива ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ.


Библиотеката подкрепя каузата и с безплатен читателски абонамент за участниците с възможност за издаване на читателска карта на място в парка или да получат Талон за абонамент, с който да се регистрират в библиотеката от 10 до 31 октомври 2022 г.


В проведения в Добрич през 2019 и 2020 г. маратон се включиха 835 граждани и гости на града, а събраната сума е в размер на 10386 лв., с които са закупени нови книги за читатели на библиотеката. 


Ела, раздвижи се, забавлявай се, стани част от каузата! Бъди един от нас! 


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+