Георги Цветков, ДБ: Защо да не гласуваш!?

В навечерието на парламентарните избори доц.д-р Георги Цветков с призив към гласоподавателите в България!

Георги Цветков, ДБ: Защо да не гласуваш!?

Има достатъчно причини да не гласуваш.


-Всички са еднакви!

Да, партиите си приличат. Всички се борят за власт.

Но когато гласуваш, очакваш ли чудеса? Подкрепяш ли такива, които обещават да обърнат системата, да помислят за теб лично, да решат всичко в държавата? Подкрепяш ли устойчиви партии или се надяваш на спасители?

Ако отговорът е „Да!“, то тогава ти си просто наивник, от когото се възползват измамници. Тогава вината, че си излъган, е твоя.

-Токът, циментът и кашкавалът са скъпи!

Гласуването няма да намали цените – това е вярно. Но как липсата на стабилно правителство ще ги намали? Без стабилен парламент България ще се носи в бурята на кризата без разумно управление.

-Политиците не правят нищо!

Да, политиците няма да направят никого богат. 

Има богати хора. Някои от тях сигурно са мошеници. Но когато някой каже – „Живея в мизерия!“ и ако не е с увреждания, от кого чака решение? Дали всичките му съседи живеят в мизерия, дали балконите или дворовете им са еднакви? Всеки трябва да си дава сметка, че неговото семейство и дом зависят преди всичко от собствените му усилия.

-От мен не зависи нищо! 

Да, отделният човек не променя системата.

Но защо други хора почистват доброволно боклуци, събират и изпращат помощи, гасят пожари, изпращат пари, обучават деца, дават от собственото си време и пари за обществени дейности извън домакинството? Те глупаци ли са или милионери? Защо не си като тях?

Не, партиите не са еднакви. Всяка има дълъг списък грехове, но те не са еднакви. Гласувай разумно и умно. Обещанията са едно, но реалността е друга. Сега промените са бързи – има война, за която не знаем колко може да ескалира. Затова е важно утре да имаме разумни народни представители, които да не се паникьосват и да намират решения. Народни представители, които вече са показали, че знаят какво се случва и вземат правилните решения. Такива, които преди година не се преструваха, че не идва война, които не се уплашиха в началото и които настояваха, че пътят на България е в Европа.

В неделя подкрепете „Демократична България“ – силата на здравия разум!

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!