Футболистите на Барса помагат на Алекс от Добрич

Футболистите на световния клубен шампион Барселона и дъщерята на Христо Стоичков Михаела се включват в благотворителната кампания "Да протегнем на Алекс ръка!".

Футболистите на Барса помагат на Алекс от Добрич

Чрез Михаела футболните звезди предоставят топка с автографите си, с която са играли в Шампионската лига. Тя ще бъде разиграна на търг в сайтовете centersport.org и ndt1.com. Съдбата на болното детенце е трогнала и най-известният футболист в света Лионел Меси, който също се подписал върху топката.


 

Инициативата е на спортния журналист Руслан Йорданов. Той се свързал с Михаела, която води футболно предаване в Испания. Дъщерята на Стоичков пък разказала за болното дете на футболистите от Барселона. Михаела съобщи радостната новина в личния си блог http://mikastoitchkov.com и отправи апел всички приятели да помогнат. Тя е публикувала и банковата сметка на Александра Маркова.

 

"Благотворителната кампания грабна сърцето ми веднага, след като научих за борбата на семейството за събиране на средства за малкото момиченце, което се нуждае от лечение, за да оздравее. Впечатлена съм от положителното развитие на детето след първите два курса и за това реших да подкрепя кампанията, както това сториха с участие със свои предмети в търгове много други големи спортисти и отбори. Веднага се обадих на моите приятели от Барселона и те без да се замислят казаха, че ще се подпишат върху топка, с която са играли в Шампионската лига и ще ми я дадат", сподели Михаела Стоичкова.

 

Това ще третият интернет търг, който организира Руслан Йорданов в помощ на болното дете. Благодарение на него кампанията досега спечели сърцата и на други големи звезди - обичаните български олимпийски, световни и европейски шампиони Веселин Топалов, Станка Златева, Таня Богомилова, Григор Димитров, Матей Казийски, Екатерина Дафовска, Симона Пейчева, Детелин Далаклиев и Невяна Митева, както и футболните отбори "Левски", ЦСКА, "Литекс", вратаря на националния отбор Николай Михайлов и Жоро Бекъма от "Уевски". Спортистите дариха свои лични предмети, които бяха разиграни в търг, а всички средства отидоха в банковата сметка за лечението на Алекс.

 

От благотворителните инициативи през последната година бяха събрани малко над 55 000 лева.

 

Всеки, който иска да помогне, може да пусне SMS с текст DMS ALEXANDRA, на телефон 17777 за всички мобилни оператори, или да помогне чрез банковата сметка на Алекс: IBAN сметка: в лева BG29UNCR70001502098286, BG23UNCR70001519928740 в евро, BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич.