Йорданка Костадинова: Само високата избирателна активност е шанс за създаване на стабилно правителство

Йорданка Костадинова, водач на листата на ПП „Продължаваме промяната“ за 8-ми МИР Добрич, призова избирателите да излязат и да подадат своя глас на предстоящите парламентарни избори на 2 октомври.

Йорданка Костадинова: Само високата избирателна активност е шанс за създаване на стабилно правителство

„България има нужда от стабилно правителство, което може да бъде формирано, само ако постигнем висока избирателна активност. Трябва да се мобилизираме и да гласуваме, защото това е начинът България да тръгне напред. В противен случай след 3-4 месеца страната ще е изправена пред поредните избори, държавата ще трябва да отдели нови 70 милиона лева – пари, които могат да бъдат инвестирани в детски градини, училища и подкрепа за младите семейства. 



Ниската избирателна активност дава възможност контролираният и корпоративният вот да вземат превес, пред урните излиза твърдият електорат - администрациите и всички хора, които се притесняват за работните си места. 

Ние призоваваме в изборите да вземат участие дори и хората, които вече са се отказали и които са негативно настроени към политическия живот в България. Това е важно, защото при висока избирателна активност има по-голям шанс в следващия Парламент да влязат по-малко на брой партии и те да успеят да формират стабилно правителство. При ниска активност ще формираме изключително фрагментиран Парламент, който няма да може да се коалира. Това ще вкара страната ни в една спирала от избори, от която никой няма да излезе печеливш.

Апелирам младите хора да разберат, че днес, чрез упражняването на правото си на глас те градят бъдещето, както на страната ни, така и на техния живот.“

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!