Интерконекторът с Гърция има Акт 16

Газовата връзка България-Гърция вече има издаден Акт 16, съобщи служебният регионален министър Иван Шишков и показа документа пред журналистите:

Интерконекторът с Гърция има Акт 16

"Ето го! Имаме разрешение за ползване за газовата връзка между България и Гърция! Тя не е плод на никакви документални компромиси. Служебният кабинет рапортува пред вас с една от основните задачи, които имахме да свършим. Обектът е завършен и на 1 октомври ще може, наистина,  той да бъде пуснат в експлоатация в истинския смисъл на думата, без да се притесняваме и без да има нарушение на никакви норми в България". 


Служебното правителство одобри списъка с проекти на общини, които получат финансиране от държавата в размер на 406 млн. лева. Всяка община сама е решила дали да получи пари за ВиК, пътен проект или за улична мрежа. Само община Карлово ще финансира 2 свои проекта: 

"Ще финансираме 50% от парите, които са за тези инфраструктурни обекти. Още повече, че наистина до края на годината те трудно ще могат и да ги реализират. С подписването на договорите ще ни бъдат предоставени 25% и в края на годината ще ни бъдат предоставени и другите 25%".