Година и половина условно наказание получи мъж от Добрич за държане и разпространение на наркотици

Година и половина условно наказание получи мъж от Добрич за държане и разпространение на наркотици
Мъж се призна за виновен и след споразумение получи наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от 4 години, съобщават от Окръжния съд в Добрич

Окръжният съд в Добрич одобри споразумение, постигнато между прокуратурата, обвиняем за престъпления, свързани с наркотици, и неговия защитник. Със споразумението страните приемат за безспорно установено, че в периода 4 – 5 септември 2019г., в Добрич, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, обвиняемият Н.И. е държал с цел разпространение и разпространил високорискови наркотични вещества.


Мъжът се признава за виновен в това, че на 4 септември 2019г. разпространил амфетамин с тегло 0.67 грама, на стойност 20.10 лева., като го продал на купувач от Добрич, а на 5 септември 2019г. държал с цел разпространение 17 пликчета с марихуана.


Със споразумението обвиняемият признава още, че на 22 декември 2020г., в Добрич, без надлежно разрешително, е държал високорискови наркотични вещества - 0.30 грама марихуана.


За извършените престъпления на Н.И. е наложено общо наказание в размер на 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от 4 години.


Одобреното от Окръжния съд споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+