Областният управител обсъди възможностите за сътрудничество с УНИЦЕФ и Върховния комисариат за бежанците

Областният управител се срещна с представители на УНИЦЕФ и Върховния комисариат за бежанците, с които обсъди възможностите за сътрудничество при засилен мигрантски поток от украински граждани.

Областният управител обсъди възможностите за сътрудничество с УНИЦЕФ и Върховния комисариат за бежанците

Областният управител Здравко Здравков се срещна с представители на УНИЦЕФ за България и Върховния комисариат за бежанците, които са на работно посещение в област Добрич.


Двете страни обсъдиха готовността за посрещане на засилен мигрантски поток от украински граждани през зимните месеци.

Представителите на двете международни организации изразиха своята готовност за помощ и подкрепа при посрещането на бягащите от войната хора.

От своя страна областният управител сподели готовността на държавата да оказва подкрепа на нуждаещите се украински граждани. Той подчерта доброто взаимодействие между отделните институции и неправителствени и частния сектори и не на последно място доброто сътрудничество с Областния съвет на Български Червен кръст.

Здравко Здравков благодари за готовността на УНИЦЕФ и Върховния комисариат за бежанците да дадат подкрепа в процеса по посрещане на една нова бежанска вълна и изрази силна надежда и увереност конфликтът да намери своето мирно разрешение и да бъде прекратен.