Почерпиха добричлии с 42-килограмова баница

Тази година бе създадена добра организация по раздаването на баницата и всички желаещи да я опитат получиха парче от нея. Гигантската баница е направена с 50 кг. брашно, 10 кг. краве сирене, 150 яйца, 1.5 кг. сол и 0.500 кг. мая.

Почерпиха добричлии с 42-килограмова баница

По традиция “Добруджански хляб”АД зарадва жителите на Добрич с Новогодишна баница с късмети. Този път тя бе съставена от 600 парчета и тежеше 42 кг. Рецептата за направата на такава баница е 50 кг. брашно, 10 кг. краве сирене, 150 яйца, 1.5 кг. сол и 0.500 кг. мая.


 

За разлика от предишни години, когато ставахме свидетели на грозни сцени как преборилите се за място на първа редица пълнят торбите си с десетки парчета, този път всичко премина напълно цивилизовано. Раздаването на баницата бе организирано много добре и всички желаещи получиха парче от нея.

 

Атрактивно бе и Коледното дърво, окичено със 130 кг. вкусни пшенични, ръжени, пълнозърнести и многозърнести добруджански хлябове

 

За доброто настроение на стотиците добричлии на общоградския празник „Сурва, сурва!" на площад Свобода се погрижиха Духов оркестър - гр. Добрич с диригент Стоян Монов, ПФА „Добруджа" и ПФТС „Добруджа" с гл. худ. ръководител Стоян Господинов и ПФТА „Добротица" при Общински младежки център с гл. худ. ръководител А. Александров и хореограф Юри Митев и Група „NEW 5" на СОУ „Св.Климент Охридски" с ръководител Милена Пеева.

 

Публиката се наслади на много народна музика и хораПубликата се наслади на много народна музика и танци

 

Група New 5Група New 5 

 

Коледното дърво на Коледното дърво на "Добруджански хляб" 

 

42-килограмовата баница42-килограмовата баница 

 

Тази година борбата за баница бе избегната, като вместо тавата да се остави за разграбване, организаторите раздаваха по парче на всекиТази година борбата за баница бе избегната, като вместо тавата да се остави за разграбване, организаторите раздаваха по парче на всеки