Турски гражданин е задържан за 72 часа за незаконен трафик на хора

Районна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност и задържа за 72 часа мъж, превел през границата на страната група чужди граждани, които Гранична полиция установи вчера в морето близо до бреговете на Шабла

Турски гражданин е задържан за 72 часа за незаконен трафик на хора

Група от тридесет и седем чужди граждани, сред които осем жени и единадесет деца, представящи се за сирийци и афганистанци, беше установена на 22 септември 2022 година край бреговете на Шабла. Опитите на органите на Гранична полиция да се свържат с плавателния съд са били безуспешни и натам незабавно е насочен гранично-полицейски кораб. Проверяващата група установява чужденците. Поради лошите метеорологични условия (силно вълнение) групата била съпроводена до пристанището в Каварна. 31-годишният мъж, който превозвал чуждите граждани, бил задържан.



Работата по доказване и документиране на деянието продължава под ръководството и надзора на Териториално отделение Каварна при Районната прокуратура в Добрич. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Чужденците ще бъдат транспортирани и настанени в център за бежанци.